0,00
Veilig op het water met de beste reddingsvesten

Op het water is het altijd verstandig om een goed reddingsvest te dragen. Vroeger waren reddingsvesten lomp en zwaar, tegenwoordig zijn ze comfortabel en lichter. U merkt bijna niet dat u het draagt.

Dankzij reddingsvesten worden levens gered. Elk jaar verdrinken er meer dan 100 mensen in Nederland. De meeste slachtoffers vallen bij activiteiten op en aan het water en veel verdrinkingen hadden voorkomen kunnen worden door het dragen van een goed werkend reddingsvest. Uit onderzoek blijkt dat u vier keer meer kans heeft om te overleven als u een reddingsvest draagt.

Reddingsvesten hebben verschillende drijfvermogens. Zo is een reddingsvest van 50N geschikt voor zwemmers in beschutte wateren en voor watersporten in gebieden waar veel hulp beschikbaar is. 50N biedt onvoldoende drijfvermogen voor iemand die zichzelf niet kan redden. 150N reddingsvesten worden gebruikt op open water en zijn ook geschikt voor mensen die niet kunnen zwemmen. Ze zijn bijna altijd veilig bij bewusteloosheid omdat u dan op uw rug draait. 150N is niet geschikt als uw zware of waterdichte kleding draagt. Een reddingsvest van 275N is geschikt voor open zee en extreme omstandigheden. Er kan zware beschermende kleding onder gedragen worden en dit vest is bijna altijd veilig bij bewusteloosheid omdat u dan op uw rug draait.

Verder kunt u kiezen tussen zwemvesten van vaste stof, zwemvesten die automatisch geactiveerd worden door water of waterdruk en vesten die handmatig geactiveerd moeten worden. Reddingsvesten met kruisbanden zorgen ervoor dat het vest niet omhoog of over uw hoofd kunnen schuiven. Een fluitje is altijd aan te raden, omdat het de kans dat u teruggevonden wordt vergroot.

Onderhoud van uw reddingsvest

Check regelmatig de banden, stiksels, ritsen en gespen en houdt uw vest goed schoon. Controleer het opblaasmechanisme en het CO2-patroon. Wij adviseren u hier graag bij.

Blu 26

29 January 2021
Previous Post

Contest 55

21 September 2021
Next Post
X