0,00

Ronstan ballslide mastgroef systemen

Mastgroef systemen

Voor de beste prestaties is een Ronstan Batten systeem de beste keus. Door maar liefst 7 verschillende track afmetingen is er voor bijna elk schip een passende oplossing.

Bij het systeem zijn alle benodigdheden beschikbaar van: hoofdboord platen, karren, latkappen en montage slugs. Installatie is gemakkelijk door de gepatenteerde montage slugs welke in de mastgroef passen.

Mastgroef systeem

Bij dit systeem lopen de karren bijna frictieloos wat zeil handeling op alle koersen zeer gemakkelijk maakt.

Copmatibiliteit, Prestaties, Gemak

Een Ronstan Ballslide systeem maakt hijsen, strijken en reven zeer gemakkelijk.

De gevangen kogellagers zorgen voor een vrijlopend systeem en de unieke karren maken gebruik van de bestaande luff groove dus er is geen noodzaak om aanpassingen aan de mastgroef te doen.

De wagens zijn voorzien van dubbele kogelsporen en lopen kogelgelagerd zeer soepel.

Verkrijgbaar in:

Serie 6 en Serie 8 voor schepen tot maximaal 60 voet.

Ballslide mastgroef eigenschappen

  1. Beschikibaar in Serie 6, voor schepen 40 voet of 30 bij multihulls. Serie 8 voor schepen tot 60 voet of 43 voor multihulls.
  2. Dubbele kogelsporen om de compressie krachten van doorgelatte grootzeilen goed op te vangen.
  3. Ballslide serie 6 en 8 passen op bijna alle veelvoorkomende mastprofielen.
Gevangen kogels
Kogel gelagerede karren

Onderhoud

De mastgroef systemen zijn oorspronkelijk bedacht en geproduceerd door Frederiksen in Denemarken. Toen Ronstan in 2001 deze fabriek heeft overgenomen zijn de welbeproefde ontwerpen gelijk gebleven. 

Vrijwel alle onderdelen die vandaag gebruik worden in de Ronstan Mastgroef systemen zijn gelijk aan de Frederiksen mastgroef systemen. 

Deze aanpak heeft een heel onderhoudsvriendelijk karakter. Onderdelen zoals eindkapjes, kogels zijn voor alle systemen altijd beschikbaar.

X