0,00

Spinlock deckvest 6D 170N & 275N

Het Spinlock 6D reddingsvest blinkt uit in waanzinnig draagcomfort. De vorm is dusdanig dat het reddingsvest alleen op de schouders rust en niet in de nek, door de extra brede schouders geeft heft vest optimale bewegingsvrijheid.

Het 6D reddingsvest is zeer licht voor een overcompleet vest. De spatwaterkap is naar de rug verplaatst waardoor het vest perfect in balans is. Zelfs zonder de rugband te verstellen rust het vest goed op de schouders in plaats van tegen de nek.

Het 6D reddingsvest is uitgerust met alle offshore functies die je mag verwachten: spatwaterkap, Pylon flitslicht, Lume-On long verlichting, Lifeline bevestiging, optioneel Quick release systeem. Hiermee is het 6D vest het meest uitgebreide vest op de mark. Het 6D deckvest is ontwikkeld in samenwerking met alle Volvo Ocean race teams. De input hiervan is verwerkt in de 6D waardoor dit reddingsvest onder andere heel eenvoudig is aan te trekken en bovendien zeer fijn is om te dragen.

Als een vest niet lekker zit wordt het niet gedragen.

Beschikbaar in 4 sprekende kleuren (alleen voor de 170N varianten).

Optioneel Harnass release system

Het vest werkt uitermate prettig met de Spinlock lifelines welke aan de dyneema loop bevestigd kunnen worden. 

Tevens is een quick release systeem beschikbaar, dit kan ook achteraf ingebouwd worden.

Kenmerken waar je blij van wordt

Nieuw in de 6D is de gestructureerde spatwaterkap, deze zit standaard in de rug verwerkt waardoor het opblaasbare reddingsvest heel mooi in balans ligt. Door de gestructureerde spatwaterkap blijft de spatwaterkap van het hoofd en is deze makkelijk aan te trekken. Het Pylon flitslicht is voorzien van een verlenger en komt hoog boven het hoofd uit. Hierdoor ben je van verder zichtbaar maar verblind het flitslicht ook niet. De unieke en standaard op alle 6D’s aanwezige Lume-On verlichting, verlicht de longen waardoor de drenkeling uitstekend zichtbaar is.

De meegeleverde kruisband is extra breed en kan worden opgeborgen in een vak op de rug. Door het bergvak zit de kruisband niet onnodig in de weg. De gesp aan de voorzijde is extra breed en met 1 hand eenvoudig vast te klikken.

 

Garantie en zekerheid

Na registratie bij Spinlock is de garantie maar liefst 5 jaar. Door deze aanmelding wordt er elke 2 jaar een reminder gestuurd om het vest te laten keuren en inspecteren. Dit wordt elke 2 jaar geadviseerd.

De longen van alle Spinlock reddingsvesten zijn bevestigd doormiddel van het houtje touwtje systeem. Mocht er onverhoopt schade ontstaan kan de long vervangen worden en hoeft niet het hele vest vervangen te worden.

Het 6D deckvest is voorzien van het nieuwe UML-E Elite afvuurmechanisme, het wordt geadviseerd om een herlaadset mee te nemen aan boord. Mocht het vest afgaan in slecht weer of man over boord kan het herpakt en geactiveerd worden.

Spinlock Deckvest 6D opties

Een optionele AIS MOB maakt het mogelijk om bij man over boord situaties de drenkeling eenvoudiger te localiseren. Deze AIS MOB is eenvoudig in te bouwen in het Lite reddingsvest

Wat is er beter dan aan boord blijven?

Door middel van een houtje touwtje systeem te bevestigen en te gebruik voor alles wat je maar nodig hebt tijdens het zeilen.

Het is aan te raden om een reddingsvest regelmatig te inspecteren, maar ook te servicen. Hoewel het beste uitgevoerd door service stations zijn de herlaadsets ook los te verkrijgen.

X