0,00

Ronstan mastrail systemen

Mastrail systemen

Voor de beste prestaties is een Ronstan Batten systeem de beste keus. Door maar liefst 7 verschillende track afmetingen is er voor bijna elk schip een passende oplossing.

Bij het systeem zijn alle benodigdheden beschikbaar van: hoofdboord platen, karren, latkappen en montage slugs. Installatie is gemakkelijk door de gepatenteerde montage slugs welke in de mastgroef passen.

Mastrail systeem

Bij dit systeem lopen de karren bijna frictieloos wat zeil handeling op alle koersen zeer gemakkelijk maakt.

Sneller, makkeljker, veiliger

Bij het Ronstan Batten systeem wordt een rails op de achterzijde van de mast gemonteerd of gelijmd. De montage vindt elke 10 cm plaats doormiddel van montage slugs. De slugs passen in de bestaande mastgroef voor een makkelijke montage, zelfs bij staande masten.

De wagens zijn voorzien van dubbele torlon kogelsporen en lopen kogelgelagerd vrijwel zonder weerstand.

Verkrijbaar in:

Serie 14, Serie 19, Serie 22, Serie 26, Serie 30, Serie 42 en Serie 55. Het nummer staat voor de breedte van de rails. Bijvoorbeeld: Serie 22 heeft een rail breedte van 22mm. 

Hierdoor is onderhoud zeer gemakkelijk; door het opmeten van de rail is altijd duidelijk welke karren, en reserve onderdelen er nodig zijn.

Batten mastrail eigenschappen

  1. Beschikbaar vanaf Serie 14 (14mm rail) tot Serie 55 (55mm rail). Geschikt voor schepen tot 170 voet.
  2. Alle karen lopen over dubbele sporen met Torlon kogel lagers voor lage frictie en betrouwbaarheid.
  3. Luff groove tracks zijn beschikbaar voor meer flexibilteit. De profielen kunnen verlijmd worden aan carbon fibre masten en maken het mogelijk een bolt rope te gebruiken en karren.
  4. Gepatenteerde slug bevestiging, de slugs passen in de bestaande luff groef zonder aanpassingen.

Compatibiliteit en onderhoud

De mastrail systemen zijn oorspronkelijk bedacht en geproduceerd door Frederiksen in Denemarken. Toen Ronstan in 2001 deze fabriek heeft overgenomen zijn de welbeproefde ontwerpen gelijk gebleven. 

Vrijwel alle onderdelen die vandaag gebruik worden in de Ronstan Mastrail systemen zijn gelijk aan de Frederiksen mastrail systemen. 

Deze aanpak heeft een heel onderhoudsvriendelijk karakter. Onderdelen zoals eindkapjes, rails, kogels zijn voor alle systemen altijd beschikbaar.

X