0,00
English Braids

Touw en lijn van Polyester, Polypropyleen, HMPE, Dyneema en Nylon

English Braids

Toepassingen

Grootzeilval

Genuaval

Spinnakerval

Grootschoot

Genuaschoot

English Braids touw werk

English braids staat bekend om hoogwaardig touwwerk. De range is compleet van Polyester trimlijnen tot Dyneema DM20 Dynstay kernen en Technora mantels. Als gerenommeerde touw producten en partner van DSM Dyneema beschik English Braids over de mooiste productie technieken en altijd de meest moderne Dyneema SK75, SK78, SK99 en DM20 garens.

De nieuwste DM20 Dynastay verstaging, de nieuwste S-Mix gripschoot, een uitstekende Dyneema Cruising met PU coating op de kern en uitstekende splitsbaarheid zijn slechts een aantal voorbeelden van de innovatieve producten. Voor al uw hoogwaardige lijnen en touwen bent u hier op het juiste adres.

Toepassingen

Fokkeval

Grootschoot

Fokkeschoot

Spinnakerschoot

Trimlijn

Landvast

Overloop

More Ropes

M-ropes is ons eigen touw merk, onze lijnen worden in diverse fabrieken gemaakt naar onze specificaties. Het touwwerk is de absolute top in prijs-kwaliteit verhouding

Alle lijnen worden door onszelf getest. De uitslagen worden besproken met de leverancier en zo nodig aangepast aan onze eisen. De touwen worden getest op rek, slijtage maar ook houdkracht in Spinlock valstoppers. More Marine is een bedrijf vol met zeilers, wij weten hierdoor als geen ander hoe belangrijk het is dat bolling in grootzeil, fok of genua optimaal is maar ook blijft. Tijdens het zeilen wil iedereen stiekem winnen, goede lijnen betekent dat de boot minder schuin gaat in vlagen en hierdoor juist snelheid wint. Door goede rekvrije touwen blijft de boot stabieler zeilen, ook voor toerzeilers is dit een groot voordeel.

Landvasten worden voornamelijk gestest op rek en slijtvastheid maar ook “kraken”. Het is immers van groot belang dat de schokken van windvlagen en golven goed worden opgevangen door de landvasten zodat de kikkers en bolders zoveel mogelijk ontlast worden.

Ons complete assortiment bestaat uit: vallen, schoten, trimlijnen, elastiek, verstaging etc.

Gevlochten Dyneema of HMPE lijnen, zeer geschikt als vallen en high-performance schoten

Flyer HMPE

Een HMPE kern en Polyester mantel. Deze lijn heeft dezelfde eigenschappen als een Dyneema of Spectra touw maar zonder de prijs.

De kern is PU gecoat, goed te verjongen en te splitsen. Door de Polyester mantel zeer slijtvast en soepel.

Racing Dyneema

De absolute topper. 12-voudige Dyneema SK78 kern in de kleur van de mantel met een 24-voudige Polyester mantel voor een combinatie van minimale rek en maximale stopper houdrkacht.

De best denkbare Dyneema lijn.

Cruising Dyneema

Een echte allrounder. Een 12-voudige SK78 en PPM blend kern met PU coating. De 24-voudige mantel is slijtvast en houdt uitstekend in stoppers. Een mooie lijn voor veeleisende toerzeilers.

Dubbel gevlochten Polyester touwen, ideaal als trimlijn, schoot of val

Braid on Braid

Een dubbel gevlochten Polyester lijn. Dit touw is voorgerekt met een 12-voudige gevlochten kern en 24-voudige mantel. 

Door de voor-rek en hitte behandeling heeft deze lijn minimale rek. Een perfect touw als schoot, val of trimlijn voor de veeleisende zeiler.

Silverline

Een doorontwikkeling van de Braid on Braid maar nog net iets soepeler. Door de pre-stretch en heatsetting heeft deze Polyester zeer weinig rek. 

Braid on Braid volle kleur

Een dubbel gevlochten Polyester lijn. Dit touw is voorgerekt met een 12-voudige gevlochten kern en 24-voudige mantel. 

Door de voor-rek en hitte behandeling heeft deze lijn minimale rek. Een perfect touw als schoot, val of trimlijn voor de veeleisende zeiler.

Gevlochten lijn

Deze Polyester lijnen zijn ideaal als simpele val, soepele schoot of trimlijn. Doordat dit touw niet is voorgerekt en geen hitte behandeling heeft gehad is de prijs een stuk lager dan sommige andere polyester lijnen. Een prima algemene lijn.

Polyester dubbel gevlochten schoten met gripgarens voor extra comfort en grip op self-tailers

S-Mix

Een dubbel gevlochn Polyester lijn. Dit touw is voorgerekt met een 12-voudige gevlochten kern en 24-voudige mantel. 

Door de voor-rek en hitte behandeling heeft deze lijn minimale rek. Een perfect touw als schoot, val of trimlijn voor de veeleisende zeiler.

Furlerlijn

Een doorontwikkeling van de S-mix maar speciaal voor doorlopende furlers gemaakt. Door de unieke kern-mantel verhouding blijft deze lijn even dik na het splitsen. Hiermee is dit een ideale kandidaat voor code-0 of gennaker furlers.

Een dubbel gevlochten polyester lijn met spunflex gripgarens in de mantel voor extra grip. Deze lijn is beschikbaar met een 16-voudige en 24-voudige mantel. Dit touw is lastig te splitsen.

Klik hier voor meer informatie.

Een goede basis dubbel gevlochten gripschoot. Dit touw is niet voorgerekt, heeft goede grip op lieren en klemmen. Een prima keus voor de prijsbewuste zeiler.

Klik hier voor meer informatie.

Dyneema en HMPE kernen en trimlijnen

Challenger HMPE

12-voudige HMPE kern. De lijn is zeer licht, sterk en super goed te splitsen.

Qua specificaties vrijwel identiek aan Dyneema. Wordt geleverd in handige meeneem kokers in 25 meter lengtes. Ook beschikbaar op 100 meter spoelen.

12-Voudig gevlochten SK78 Dyneema

Sk78 Dyneema zonder mantel. Zeer eenvoudig te splitsen, mooi rond, super sterk en vrijwel geen rek.

Dyneema zonder mantel is ideaal als trimlijn, zeerailing, of zachte bevestigingen en DIY Softshackles.

D-racer 16 trimlijn

Een dubbel gevlochn Polyester lijn. Dit touw is voorgerekt met een 12-voudige gevlochten kern en 24-voudige mantel. 

Door de voor-rek en hitte behandeling heeft deze lijn minimale rek. Een perfect touw als schoot, val of trimlijn voor de veeleisende zeiler.

DM20 Dyneema verstaging

DM20 Dynastay is de beste Dyneema vezels, de unieke DM20 vezels zijn vrijwel vrij van creep en rek. Door de extra voorrekking en hitte behandeling staat deze lijn vanaf het eerste gebruik direct goed.

Ideaal als vervanger voor RVS draad.

Polyester en Polypropyleen landvasten, zowel geslagen (3-strengs) als gevlochten (kern en mantel)

3-Strengs Polyester (geslagen)

Mooie Polyester 3-strengs geslagen touw. Niet te stug, goed te splitsen en zeer goed te beleggen. 

3-Strengs Polypropyleen (geslagen PPM)

Een kwalitatief goede Polypropyleen 3-strengs geslagen landvast. Drijvend, makkelijk te splitsen en vriendelijk geprijsd.

Al jaren de absolute topper voor budget landvasten.

Dubbel gevlochten Polyester landvast

Slijtvast en soepele Polyester landvast. De dubbel gevlochten constructie geeft een luxe uitstraling, is zacht in de handen en verkrijgbaar voor bijna alle scheep lengtes.

Grote jachten landvasten

Voor jachten vanaf 20 meter klik hier

Ook beschikbaar in volledig gerecyclede variant.

Overige lijnen en touwwerk

Elastiek

Gemaakt van natuurrubber welke UV-bestendig is. Verkrijgbaar in diverse diameters en kleuren.

Polyester vlaggenlijn

Polyester vlaggenlijn met kern (pit), mooi rond en slijtvast. Verkrijgbaar in handige 50 meter klosjes of per 200 meter rol.

Industrie touw

Ook voor de industrie leveren wij een groot assortiment aan touwwerk. We leveren touw voor onder andere: vlaggenmasten, hijs systemen, takel systemen, superyacht landvasten, MOB- lijnen, safety lijnen, zonneschermen en zonwering, architectuur, decoratie en nog veel meer.

De echte touwen specialist

Doordat we met veel fabrieken samenwerken kunnen we altijd het juiste leveren voor uw toepassing op maat. Als er speciale eisen zijn kunnen wij dit aan, denk aan: brandwerendheid, slijtvastheid, gewicht, rek, diameter, veiligheid bij ons bent u aan het juiste adres.

X