0,00

More Marine is exclusief importeur van Spinlock valstoppers

Spinlock is marktleider op het gebied van afstoppen van lijnen door middel van valstoppers en klemmen. Het meest gebruikte product hiervoor zijn de Spinlock valstoppers. De stoppers hebben extreem hoge houdkracht, bij minimale slijtage aan de lijnen en vallen.

Houd er altijd rekening mee dat de houdkracht afhankelijk is van de gebruikte lijn diameter. Dunnere lijnen geven minder houdkracht dan de maximale opgave,

Spinlock keramische binnenwerken

Door het gebruik van Dyneema en HMPE lijnen en vallen, kunnen touwen aan boord door hun enorme sterkte vaak dunner gemaakt worden. Tevens zijn de enorm populaire 3di en laminaat zeilen enorm rekvrij geworden. De rekvrije en vaak dunne combinatie kan een enorme uitdaging voor de stopper zijn.
Spinlock stopt nooit met het ontwikkelingen van de stoppers. 
De populaire XXC met keramisch binnenwerk en titanium bevestigings bouten heeft zelfs een houdkracht van 2350kg!
 
Het grote succes van deze stopper in verschillende projecten zoals de Volvo Ocean race schepen zijn deze keramische binnen werken nu ook beschikbaar voor andere valstoppers.
De keramiek coating geeft een hoge grip op de lijnen, doordat de lijnen minder of niet slippen zullen de touwen veel minder snel slijten. De harde keramische coating zorgt tevens voor een langere levensduur van het binnenwerk.
 
De kermische binnenwerken zijn ook verkrijgbaar voor de: XTS, XCS, XAS en ZS stoppers.
 
 
X