0,00
English Braids

M-ropes en English braids, Polyester HMPE of Dyneema schoten

Ons assortiment aan schoten is veelzijdig; van goedkoop tot high-performance. Voor advies welke lijn geschikt is voor u mag u altijd contact opnemen.

Dubbel gevlochten Polyester touwen, ideaal als schoot of trimlijn

Schoten voor zeilboten zijn er in verschillende maten en constructies. De toerzeiler zal het meeste plezier hebben van Polyester schoten. Onze Polyester schoten hebben uitstekende mantels welke zeer zacht zijn en soepel in de hand liggen met een uitstekende levensduur.

Braid on Braid

Een dubbel gevlochten Polyester lijn. Dit touw is voorgerekt met een 12-voudige gevlochten kern en 24-voudige mantel. 

 

Silverline

Een doorontwikkeling van de Braid on Braid maar nog net iets soepeler. Door de pre-stretch en heatsetting heeft deze Polyester zeer weinig rek. 

 

Braid on Braid volle kleur

Een dubbel gevlochten Polyester lijn. Dit touw is voorgerekt met een 12-voudige gevlochten kern en 24-voudige mantel. 

 

Gevlochten lijn

Deze Polyester lijnen zijn ideaal als simpele val, soepele schoot of trimlijn.

 

Gevlochten Dyneema of HMPE lijnen, zeer geschikt als high-performance schoten

De veeleisende (wedstrijd) zeiler zal kiezen voor Dyneema of HMPE schoten. De rek is minimaal, Flyer HMPE, Cruising Dyneema, of Racing Dyneema zijn de absolute top. Ze gaan lang mee, eenvoudig te splitsen maar ook goed te verjongen voor een lichtgewicht gennaker of spinnaker schoot.

Flyer HMPE

Een HMPE kern en Polyester mantel. Deze lijn heeft dezelfde eigenschappen als een Dyneema of Spectra touw maar zonder de prijs.

 

Racing Dyneema

De absolute topper. 12-voudige Dyneema SK78 kern in de kleur van de mantel met een 24-voudige Polyester mantel voor een combinatie van minimale rek en maximale stopper houdrkacht.

 

Cruising Dyneema

Een echte allrounder. Een 12-voudige SK78 en PPM blend kern met PU coating. De 24-voudige mantel is slijtvast en houdt uitstekend in stoppers. Een mooie lijn voor veeleisende toerzeilers.
 

Toepassingen

Grootschoot

Grootzeilval

Genuaval

Genua schoot

Gennakerschoot

Polyester dubbel gevlochten schoten met gripgarens voor extra comfort en grip op self-tailers

Harige schoten waren vroeger erg populair vanwege hun zachte mantel. Door moderne productietechnieken zijn polyester lijnen ook zacht en soepel. Harige touwen kunnen water opnemen en hierdoor mogelijk sneller slijten. 

Harige lijnen zijn echter zacht en fijn om vast te houden en hebben een uitstekende grip op selftailing lieren.

S-Mix

Een dubbel gevlochn Polyester lijn. Dit touw is voorgerekt met een 12-voudige gevlochten kern en 24-voudige mantel. 

Door de voor-rek en hitte behandeling heeft deze lijn minimale rek. Een perfect touw als schoot, val of trimlijn voor de veeleisende zeiler.

Furlerlijn

Een doorontwikkeling van de S-mix maar speciaal voor doorlopende furlers gemaakt. Door de unieke kern-mantel verhouding blijft deze lijn even dik na het splitsen. Hiermee is dit een ideale kandidaat voor code-0 of gennaker furlers.

Een dubbel gevlochten polyester lijn met spunflex gripgarens in de mantel voor extra grip. Deze lijn is beschikbaar met een 16-voudige en 24-voudige mantel. Dit touw is lastig te splitsen.

Klik hier voor meer informatie.

Een goede basis dubbel gevlochten gripschoot. Dit touw is niet voorgerekt, heeft goede grip op lieren en klemmen. Een prima keus voor de prijsbewuste zeiler.

Klik hier voor meer informatie.

De grootschoot moet lang genoeg zijn om de giek zo’n 80 graden naar buiten te laten gaan. In de praktijk  kunt u de diagonaal berekenen en dit maal het aantal vertragingen geeft de lengte.

Tip: maak de schoot niet te dik; dit geeft extra weerstand in de grootschoot blokken.

Met een 100% High aspect fok is de lengte van het schip al voldoende. Bij een grotere genua is de langste lengte op aandewindse koersen. Neem de lengte van de schoothoek naar de mast en terug naar de genualier aan loef-zijde. 

Tip: neem geen dikkere lijnen dan de self-tailing aankan.

X