0,00
Rontsan 40QT winch lier
Ronstan Orbit Winch

Orbit Winches™ zijn gemaakt door een nieuw en fris ontwerp, in combinatie met een beproefd prodcutieproces. De nieuwe lichtgewicht lieren hebben als basis de bewezen Andersen technologie waarbij de lieren nog eens zijn uitgebreid met een aantal unieke features.

Het is al lang geleden dat Ronstan de Andersen lieren heeft overgenomen, en gedurende de laatste 4 jaar zijn ze druk bezig geweest met het ontwikkelen van een nog betere en lichtere lier.

De lichtgewicht aluminium drum is uitgevoerd met de bekende Power Ribs. Dit zorgt voor een enorm goede grip op de lijn waarbij deze niet aan slijtage onderhevig is.

De drum is lekker laag zodat de vallen en schoten vlak boven het dek kunnen blijven. De lier heeft een aluminium basis met bronzen tandwielen. Het binnenwerk heeft minimale weerstand een een enorm goede “free spinning”. Hierdoor is het doortrekken van de lijn bij een overstag of bij het hijsen van de zeilen zeer licht.

De lier is zonder gereedschap zeer eenvoudig uit elkaar te halen, en hierdoor is het servicen ook gemakkelijk uit te voeren.

Een andere unieke feature bij de 30QT en 40QT is de “Quick Trim” optie. Door deze optie te activeren kun je de schoot vieren zonder deze uit de self tailing te halen! Deze functie wordt erg gewaardeerd door wedstrijzeilers die de fok een paar cm willen vieren. Door de Quick Trim functie gaat dit sneller dan ooit, en ook zonder schokken.

De lieren zijn momenteel beschikbaar in de maten 20ST, 30QT en 40QT.

  1. Geen gereedschap nodig voor servicen
  2. Self tailing met veer voor 7-12mm lijn
  3. Aluminium basis, lichter dan brons
  4. Lage drum en dus lijn.
  5. Beproefde Andersen tandwielen
  6. Quick trim voor snel vieren
  7. Power ribs voor super grip zonder lijnslijtage en schokvrij vieren
  8. Aluminium lichtgewicht drum
  9. Kogellagering en naaldlagering voor minimale weerstand

Bekijk meer info op de Ronstan website.

Catmar 71

3 April 2023
Previous Post

Contest 63

19 March 2024
Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X