0,00

Spinlock Rig-Sense stagspannings meter

De Spinlock Rig-Sense is een zeer nauwkeurige en betrouwbare spanningsmeter voor verstaging. De Spinlock Sense app zorgt ervoor dat de gegevens eenvoudig kunnen worden opgeslagen en gedeeld.

De spanning op zeilboten is enorm belangrijk, een te lage spanning kan schade aan de mast geven maar de hoogte en snelheid van een zeilschip is hier sterk afhankelijk van. Wedstrijdzeilers willen zelfs in verschillende weersomstandigheden verschillende stagspanningen varen. 

De Spinlock Rig-Sense is een geweldige tool om dit mogelijk te maken, niet alleen om te meten maar ook de data te verzamelen en snelle settings te herhalen.

Wat maakt de Spinlock Rig-Sense tot een unieke stag spanningsmeter?

Materialen veranderen en zeilen en zeilers worden steeds profssioneler. De Rig-Sense heeft een aantal unieke eigenschappen:

  • Schaalverderling in kilogram
  • De stagspanning wordt gemeten door een composiet veer welke 100% constant blijft
  • Het klemmechanisme zorgt dat de Rig-Sense blijft hangen zelfs als er niet gemeten wordt
  • Geschikt voor staal en rvs draad maar ook DM20 Dyneema verstaging
  • 2 versies voor 2-8mm lijnen-staaldraden

 

Spinlock Sense app

De Spinlock app is geschkt voor IOS en Andriod, de app is een soort kladblok waarin alle boatsettings opgeslagen kunnen worden. Doordat de Spinlock app volledig is aan te passen en te customizen zodat alle gegevens kunnen worden gearchiveerd. Denk hierbij niet alleen aan de verstaging, maar ook aan settings zoals de positie van de genuawagen, overloopwagen, valspanning, neerhouder etc.

De gegevens kunnen als template worden opgeslagen zodat per boot een andere opzet kan worden gemaakt. De gegevens worden samen met een eventuele foto opgeslagen, en kunnen daarna gedeeld worden met mede-zeilers. Ideaal voor trainingsdoeleeinden!

Kracht op touwwerk meten

De Rig-Sense is initieel ontworpen voor het meten van krachten op staand want. Maar door de grote radius waarmee het rvs draad wordt gebogen kan ook de kracht op touwwerk worden gemeten. Voor het touwwerk gelden de zelfde diameters.

X