0,00

Spinlock Performance lifelines

De Spinlock veiligheidslijnen zijn ontwikkeld voor maximaal comfort. De optie met lus aan de ene zijde zorgt ervoor dat een zware clip bespaard blijft en niet aan de buik hangt. Dit is oncomfortabel maar kan ook de boot beschadigen. De lifeline wordt door de lus gehaald om zo bevestigd te worden aan het zwemvest.

De lifelines zijn geconstrueerd van 16mm dry-coated webbing. De 16mm webbing neemt geen water op, is extreem sterk, maar ook lichtgewicht. Alle lifelines zijn voorzien van een overload indicator welke openspringt als de lijn onder (te) hoge spanning is geweest en vervangen dient te worden.

De Performance veiligheidslijnen zijn tevens voorzien van niet magnetisch aluminium haak met extra grote opening. De clip is zon ontworpen dat deze met 1 hand bediend kan worden.

 

Veiligheidsmes

Indien de lifeline met lus aan het deckvest bevestigd zit en deze in nood losgemaakt moet worden, kan het veiligheidsmes worden gebruikt. Dit veiligheidsmes was standaard geplaatst op het 5D vest, maar is nu voor alle vesten optioneel. Een speciaal etuitje maakt opbergen en montage aan riemen erg gemakkelijk. 

Lifelines en het ISAF Offshore regelement

Sinds 2018 is het ISAF offshore regelement aangepast. Met name de sectie over lifelines is veranderd. Niet alleen het type, maar ook de specificaties en de aantallen.

Alle 3 haaks Spinlock reddingslijnen voldoen hieraan en kunnen uitstekend gebruikt worden voor offshore racing.

 

X