0,00
Reddingsvesten in de winter.

Wanneer is de beste tijd voor een nieuw reddingsvest?

Meestal zien we dat nieuwe spullen aan het begin van het vaarseizoen worden gekocht. De laatste tochtjes in het najaar en winter zijn vaak belangrijk om te realiseren wat er nog aangeschaft moet worden. In het voorjaar wordt dan actie ondernomen en tot aanschaf over gegaan.

Bij veiligheidsmiddelen is het echter vaak belangrijk dat juist dit op tijd in orde is. Niet alleen voor de laatste tochten aan het eind van het seizoen waarbij het guur weer kan zijn maar ook bij de eerste zeiltocht van het nieuwe seizoen is veiligheid super belangrijk.
Het water is dan nog erg koud, en het zeilen kan weer even onwennig zijn met alle risico’s van dien.

Derhalve adviseren we om nu alvast de reddingsvesten en lifelines na te kijken. Elke 2 jaar moeten ze eigenlijk worden gekeurd, maar je kunt ook zelf alvast het vest bekijken en checken bij de datum op het afvuurmechanisme en het lampje of deze nog goed zijn.

Een vuistregel is dat na 10 jaar de vesten in principe niet meer gekeurd worden, en je dus zou kunnen nadenken over een nieuw reddingsvest.

Breng bij twijfel je vest naar de watersportwinkel en zij kunnen deze dan volledig laten keuren inclusief een 24 uurs druktest. Hier kan nog wel eens een tijdje overheen gaan dus wacht hier niet al te lang mee.

In het najaar zijn er ook af en toe wat goede deals te vinden bij dealers, dus wellicht dat dit een mooi moment kan zijn om nieuwe vesten aan te schaffen, en onder de kerstboom doen ze het ook goed uiteraard.

Let bij het aanschaffen van een nieuw vest vooral op draagcomfort. Een vest wat niet lekker zit wordt in de praktijk ook niet gedragen en dan heeft het dus geen nut.

Een flitslicht is absoluut een aanrader mocht je plannen hebben om een nachtje door te varen, of een keer op tijd willen vertrekken ivm de stroming.

Een lifeline lus is eigenlijk wel een must want iedereen kan wel eens in slecht weer terecht komen en dan wil je toch wel aangehaakt zijn aan de boot.

De eventuele spatwaterkap voorkomt onderkoeling van het hoofd, maar voorkomt ook verdrinking in in het reddingsvest omdat alle golven anders in het gezicht terecht komen.

Essence 33

21 September 2021
Previous Post
X