0,00
Blu 26

Blu 26

De Blue 26 is een sportboot die vaart binnen een eenheidsklasse. De boot wordt veelal gebruikt voor internationale match-race circuits en moet uitermate goed in elkaar zitten zodat iedereen kan opstappen en wegvaren. Extreme sportboten als deze hebben hoge eisen aan het dek beslag: zo min mogelijk gewicht, zo min mogelijk weerstand en lange levensduur.

De keuze is gemaakt voor Ronstan dekbeslag, met name de Orbit serie is overal terug te vinden op de Blu 26.

De Ronstan Orbit blokken worden met een Dyneema loop aan de pad-eyes bevestigd. Dit voorkomt krassen maar zorgt ook voor een optimale lijn uitlijning. De Dual stage lagering zorgt voor een blok met extreem hoge werkbelasting maar ook minimale wrijving bij lagere belastingen. De Spinnakerschoot wordt naar voren geleidt door middel van een Ronstan Orbit 55mm blok.

Voor de achterstag is gekozen voor een setup met een vertraging van 1:12. De eerste 1:2 vertraging wordt verzorgt door een Kohlhoff low friction ring. Dit is een super sterke en lichtgewicht aluminium kous. De Dyneema lijn zonder mantel geeft redelijk weinig weerstand. Hierna is gekozen voor 2, 3-schijfs Ronstan Orbit blokken. Dit systeem geeft extreem hoge werkbelastingen maar toch een laag gewicht. Hiermee perfect voor de Blu 26 maar ook andere sport en open boten.

Voor de genua verstelling is gekozen voor een eenvoudig Ronstan systeem. De Ronstan genuawagens zijn uitgevoerd met een pinstop, dit is wat lastiger te verstellen maar spaart gewicht en lijnen aan boord. De RVS schijfhouders zijn voorzien van rubbers welke de schijf rechtop houd maar ook trilling en slijtage voorkomt.

Het grootschoot systeem is 1:7 vertraagd en eindigt in een Ronstan 70mm Orbit ratelblok. Dit blok schakelt automatisch in en uit, de unieke schijf geeft een enorme houdkracht van wel 1:20.

De Barberhaulers voor de spinnakerschoot zijn voorzien van Kohlhoff low-friction ringen. Aangezien de lijn slechts een kleine hoek maakt geeft dit weinig weerstand. De barberhauler wordt in de kuip versteld en gaat onderdeks door een Kohlhoff Loop pad-eye

Voor de valstoppers is gekozen voor de XAS serie van Spinlock.

De Spinlock valstoppers zijn uitgevoerd met 4-8mm binnenwerken waardoor de stopper extra houdkracht heeft met de 8mm English braids cruising dyneema vallen.

Meer informatie is te vinden op de website van Bluboats: www.bluboats.com

Atlantic 48

27 January 2021
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X