Landvasten.

english braids
vallen schoten landvasten trimlijnen overigen alles

Hieronder vind u ons complete assortiment aan landvasten voor boten.

Onderstaande landvasten zijn door More Marine geselecteerd op slijtvastheid en rek. Rek is bij een landvast erg belangrijk. Een touw zonder rek zal grote schokken geven op de kikker of bolder op de boot, en kan hierdoor constructieve beschadigingen geven.
Onze landvasten zijn hierop gekeurd en rekken allen goed. Voor havens waar golven staan wordt eventueel een landvastrubber geadviseerd om zo nog meer de schokken te dempen die door de golven en windvlagen worden gecreeerd.

De slijtvastheid van een touw hangt af van de constructie en de gebruikte materialen in de kern en mantel. Onze lijnen worden gemaakt van een hoge graad polyester en polypropyleen. De constructie is daarnaast aangepast zodat ze goed rekken en erg slijtvast zijn.

De polyester en polypropyleen lijnen zijn ideaal te gebruiken als landvast. In het verleden werd er nog gebruik gemaakt van nylon, maar dit materiaal heeft als groot nadeel dat het al snel hard en geel wordt. Polypropyleen is prima te gebruiken voor uw boot als tijdelijke lijn, of voor in de sluizen. Een voordeel van ppm is dat de lijn drijft op het water. De Polyester lijnen zijn echter zeer hoogwaardig en slijtvast en verdienden daarom ons advies!

Mocht u op zoek zijn naar een andere landvast, lijn of diameter kunt u altijd contact met ons opnemen.
U kunt de lijnen kopen bij onze dealers, klik op de lijn voor een lijst met verkooppunten.

Toepassingen; landvast, afmeerlijn, spring.

Polyester Landvasten:

landvast 3-strengs polyester

3-strengs geslagen polyester landvast

Mooie polyester 3-strengs geslagen landvast. Niet te stug, dus goed te splitsen. De lijn heeft een goede rek.

prijs 10mm wit € 1.38

gevlochten landvast deluxe in polyester

gevlochten polyester landvast.

Een mooie slijtvaste soepele landvast. De 12-voudig gevlochten kern is 100% polyester. De 24-voudig gevlochten mantel is ook van slijtvast polyster. Een perfecte lijn voor elk schip.

prijs 10mm wit € 2.19

Polypropyleen landvasten:

landvast 3-strengs ppm

3-strengs geslagen polypropyleen (ppm)

Een kwalitatieve geslagen drijvende landvast.
Prijstechnisch aantrekkelijk, en prima te gebruiken als tijdelijke landvast. Voor permanente landvasten adviseren we toch polyester lijnen.

prijs 10mm wit € 0.75

 

genoemde verkoopprijzen zijn incl. btw


Wat is een landvast?

Een landvast kan in principe elk touw zijn. Het wordt zo genoemd zodra de lijn wordt gebruikt voor het vastmaken van een boot aan de kade of wal.
Landvasten komen dus alleen voor in de watersport of commerciele vaart.

Hoe lang moet mijn landvast zijn?
In het algemeen wordt een lengte van 1,5 keer de lengte van de boot gehanteerd. Dit is vooral fijn indien er wordt afgemeerd in sluizen. De achterlijn is dan lang genoeg om voldoende door te varen naar de volgende bolder of kikker zonder dat de landvast te kort is.
Voor een vaste ligplaats is dat natuurlijk anders. Vraag onze dealers om uw landvasten voor in uw eigen haven aan 2 kanten op maat te splitsen, dat scheelt een hoop gedoe tijdens het afmeren!

Welke constructie is het beste?
De belangrijkste keuze is de materiaalsoort. Deze bepaalt voornamelijk de rek en slijtvastheid. U kunt ook kiezen tussen 3-strengs geslagen of een gevlochten constructie. Kwa breekkracht en slijtage scheelt het niet veel. De gevlochten touwen blijven echter langer soepel waar een geslagen landvast na verloop van vele jaren iets stugger kan worden. Een 3-strengs landvast is hiernaast zeer eenvoudig zelf te splitsen, een gevlochten landvast kunt u beter laten splitsen door een tuiger of winkel.

 

 


 

 
   
  Laatste projecten:
Contest 55 CS Sailing Contest 85cs spirit of venice puffin 42 zeiljacht dekbeslag essence33 flyer zeiljacht ronstan
  Contest 55 Contest 85 Spirit of Venice 73 Puffin 42 Essence 33 Flyer
More Marine bv - Waaier 44 - 2451 VW - Leimuiden - t. 0172-506820 - info@moremarine.nl volg ons nu ook op facebook!