Regenboog 155


Jachtwerf De Nieuwe Haven, onder leiding van Fred Bulk, heeft regenboog nummer 155 "Bluesette" in juli dit jaar opgeleverd.
Het schip is voorzien van Ronstan deckware in combinatie met Spinlock stoppers.

Het genuasysteem bestaat uit 2 railsen met de nieuwe 25mm racing kit tracks. Op deze manier kan de schoothoek van de genua 3-dimensionaal versteld worden. De genuaschoot is 1:2 vertraagd.

De grootschoot wordt veelal vanaf de giek aangetrokken, en niet vanuit het grondblok. Dit komt doordat de stuurman dicht op het grondblok zit en niet genoeg ruimte heeft om lange halen te maken. Ronstan heeft een custom open blok ontwikkeld zodat de schoot na het binnenhalen om de schijf kan worden gelegd en in de klem kan worden vastgezet. Nu is het eenvoudig om de schoot kleine stukjes te verstellen.

De Regenboog is een trim-gevoelige boot, en derhalve heeft de "Bluesette" talloze trimmogelijkheden, waarbij elke trim-lijn vanuit 4 posities in de boot te verstellen is.
Zowel stuurman als hangende bemanning kunnen bv. de piekeval vertrimmen tijdens het varen.

Dit systeem zorgt voor talloze vertragingen onderdeks, welke voornamelijk met de Ronstan Orbit 40 en 55 serie blokken zijn opgelost. De gewichtsbesparing van de lichte Orbit blokken is op het geheel van de vele blokken significant te noemen. De betrouwbaarheid van de unieke Dual Stage Bearing (kogellager en glijlager gecombineerd) is perfect hiervoor gezien het complexe systeem onder de vloer.


Genuaschoot en spinnakerschoot lopen via de Ronstan Orbit 55 ratelblokken. Deze blokken hebben een zeer hoge houdkracht en kunnen zowel manueel aan/uit geschakeld worden als op automatisch worden gezet.

De grootschoot zit met een kleine overloop en Orbit 70 blokken op het achterdek. Bij licht weer kan er gemakkelijk 1 vertraging worden weggehaald door de RVS shackle los te maken.
Voordat de schoot naar het grondblok gaat, gaat deze door het 70mm Ronstan Orbit ratelblok, welke automatisch wordt geschakeld.


Kijk voor meer informatie op www.denieuwehaven.nl


 

 

 
   
  Laatste projecten:
Contest 55 CS Sailing Contest 85cs spirit of venice puffin 42 zeiljacht dekbeslag essence33 flyer zeiljacht ronstan
  Contest 55 Contest 85 Spirit of Venice 73 Puffin 42 Essence 33 Flyer
More Marine bv - Waaier 44 - 2451 VW - Leimuiden - t. 0172-506820 - info@moremarine.nl volg ons nu ook op facebook!