Flyerflyer ronstan more marine De Flyer waarmee Conny van Rietschoten in 1978 de Whitbread around the World race wist te winnen is weer terug naar Nederland gehaald. Het schip is volledig gestript, opnieuw geschilderd en voorzien van nieuwe masten en dekbeslag.
   
flyer sailtec boomvang zeiljacht neerhouder hydraulisch De Hydraulische boomvangs van beide masten zijn vervangen voor sailtec cilinders. De kleine hoek van de cilinder op de bezaan heeft geleidt tot een custom cilinder van Sailtec.
   
flyer genuawagen ronstan De Flyer beschikt over een breed arsenaal aan voorzeilen, getuige de vele railsen en genuakarren op het dek. Alle karren zijn van Ronstan en hebben Torlon naaldgelagerde schijven voor minimale weerstand. De karren zijn met een plungerstop en low-friction slide-rods prima te verstellen.
   
flyer overloop ronstan dekbeslag overloopwagen traveller De Ronstan overloopwagen van het hoofdzeil heeft 3 opstaande Orbit Blokken wat leidt tot een vertraging op de grootschoot van 1:4. De blokken worden netjes met veren omhoog gehouden en zijn hoog op de wagen geplaatst zodat ze de schijven voor de overlooplijn niet zullen raken.
   
flyer zeiljacht overloop bezaan ronstan dekbeslag moremarine De overloopwagen voor de bezaan is uitgerust met de nieuwe Ronstan Core blokken. Deze blokken hebben een hoge breeksterkte en hebben minimale weerstand door hun unieke 2-stage bearing system. Bij lage krachten draait de schijf op een kogellager, en bij hoge krachten neemt een hoog-gepolijst glijlager de krachten over.
   
zeiljacht flyer ronstan core blokken mastvoet De mastvoetblokken van de Bazaan zijn ook weer uitgerust met Ronstan Orbit blokken. Deze blokken lijken tevens veel op de originele blokken die destijds op de Flyer waren gemonteerd.
   
   

Meer info is te vinden op www.flyer-one.nl


 
   
  Laatste projecten:
Contest 85cs spirit of venice contest 67 dekbeslag puffin 42 zeiljacht dekbeslag essence33 flyer zeiljacht ronstan
  Contest 85 Spirit of Venice 73 Contest 67 Puffin 42 Essence 33 Flyer
More Marine bv - Waaier 44 - 2451 VW - Leimuiden - t. 0172-506820 - f. 0172-506824 - info@moremarine.nl volg ons nu ook op facebook!