Contest 85CS

De Contest 85 CS is het vlaggeschip van Contest yachts.
Het grootste model tot nu toe is voorzien van fraaie details ter bevorderling van de boat-handling.

Een intensieve samenwerking tussen Contest Yachts en More Marine heeft geleidt tot een perfect uitgevoerde dek layout waarbij de zeilhandeling centraal staat.

   
De eerste 85CS is uitgevoerd met een optionele overloop welke hydraulisch onderdeks wordt bediend. De volledig custom karren zijn afgestemd op de hoogte van het dek zodat de blokken het dek niet raken, ook niet met ruimewindse koersen. Contest 85 mainsheet
Ronstan orbit lashing

Ronstan orbit contest 85 ronstan mainsheet

De bakstagen zijn voorzien van de lichtgewicht en extreem sterke Ronstan Orbit Lashing blokken. Door de dyneema loop staan ze altijd in de goede hoek en beschadigen ze de boot niet.
De genuaschoot en controlelijnen worden door de Orbit standup blokken onder de juiste hoek naar de lier geleid. De Rubber ballen worden custom aangepast om zo een ideale uitlijning te hebben.

Alle Ronstan Orbit blokken zijn voorzien van low-friction Torlon naaldlagering

Spinlock Contest 85 Spinlock ZS
De vallen worden op de mast bediend en worden afgestopt met Spinlock ZS stoppers. De grootschoot is ook voorzien van een Spinlock ZS stopper om zo de lier eventueel vrij te maken voor andere toepassingen.
Het hydrauliek is van Sailtec. Het paneel bevat een knop voor de bediening van de powerpack en heeft voor elke functie een manometer die continu de druk aangeeft. Als backup zit er ook een handpomp verwerkt in dit paneel.

 

Sailtec hydraulics

ronstan genoa cars

De genuakarren zijn verstelbaar met een lijn waarbij de achterste kar hoger is geplaatst zodat de kotterschoot en genuaschoot elkaar niet raken.

De karren zijn volledig Torlon gelagerd en worden dmv een dyneema lijn aan elkaar gekoppeld.

   
   

Meer informatie is te vinden op de website van Contest Yachts www.contestyachts.nl

 

 
   
  Laatste projecten:
Contest 55 CS Sailing Contest 85cs spirit of venice puffin 42 zeiljacht dekbeslag essence33 flyer zeiljacht ronstan
  Contest 55 Contest 85 Spirit of Venice 73 Puffin 42 Essence 33 Flyer
More Marine bv - Waaier 44 - 2451 VW - Leimuiden - t. 0172-506820 - f. 0172-506824 - info@moremarine.nl volg ons nu ook op facebook!